Очаква се да наложи вето  Много скоро ще се разбере

...
Очаква се да наложи вето  Много скоро ще се разбере
Коментари Харесай

Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта, обяви президентът

Очаква се да наложи вето 

Много скоро ще се разбере какво е мнението ми за Закона за хазарта. Очаквам отчет от моите специалисти и правния съвет, с цел да взема дефинитивно решение. Това сподели президентът Румен Радев пред журанисти в София през днешния ден. Припомняме, че в последните дни на 49-ото Народно събрание небрежно бяха претупани законодателните промени, с които се забрани рекламата на хазартни игри. Според вносителите повода била битката с порока, само че и медийни асоциации и спортни федерации оповестиха в прав текст, че се вършат рискови промени, които ще ударят неприятно по независимостта на медиите, както и финансирането на спортни събития.

Още повече, че дейностите се случват в миг, в който една от националните малките екрани е извадена на пазара и отрязването на основна част от приходите й разумно ще докара до събаряне на цената. 

В понеделник президентът загатна, че бързите законодателни промени не са доста положителни, само че заяви, че ще обмисли дали да наложи несъгласие. 

Днес той приказва и по други настоящи тематики. " Обществото ни чака изчерпателен политически спор - по-малко черен пиар и повече хрумвания за бъдещето на България. Всяка партия би трябвало да съобщи по какъв начин вижда това бъдеще, по какъв начин ще направи България по-успешна и за какво желае властта. Крайно време е дневният ред на партиите да се срещне с дневния ред на обществото. То чака от партиите съответни отговори по какъв начин ще се вземат решение наболелите проблеми. Това сподели в навечерието на предизборната акция за парламентарни и европейски избори президентът Румен Радев.

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова сервираха цветя пред Паметника на Незнайния боец в столицата по мотив отбелязването на 79 години от успеха над нацизма във Втората международна война.

" Очаквам предстоящата акция за избори в Европейския парламент да бъде съдържателна ", съобщи още президентът.

" Нека всеки, който претендира да показва България в Европейския парламент да съобщи ясни позиции по какъв начин ще съставлява страната ", добави президентът. Нека да съобщи мнението си по тематики като зелената договорка, отпадането на взимането на решения с консенсус, уточни той. 

Да си пожелаем Европейски съюз, който продължава да гради своето единение на правилата на мира, уточни президентът.

" Моята позиция във връзка с Република Северна Македония постоянно е била ясна и открита. Крайно време е новият президент да проработи за европейската вероятност за страната. Но може и да тръгнат в друга посока. Важно е да има ценене на правата на българите в Македония ", означи още той.  " Скоро ще проличи дали Северна Македония ще желае да върви по пътя на Европа ". Той прикани всички партии да положат систематични старания акцията за избори на народен парламент да не заглушава и измества изцяло дебата за бъдещето на обединена Европа.

" Обществото ни чака изчерпателен политически спор - по-малко черен пиар и повече хрумвания “, уточни Радев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР